Yemi Oduwale genoodzaakt een valse naam te gebruiken: “dat was niet leuk”

Yemi Oduwale wordt nog steeds geconfronteerd met racisme, al is het wel geminderd sinds mensen hem kennen van zijn rollen in Thuis en Dertigers. Al duikt de discriminatie ook nu nog soms op…

“Ik probeer momenteel een appartement te kopen, en als ik aan de telefoon mijn naam zeg tegen een makelaar, krijg ik vaak te horen: ‘Amai, dat is een vreemde naam.’” En daarop neemt het gesprek vaak een ongemakkelijke wending, legt de acteur uit in Story.

Als Yemi Oduwale uitlegt dat het een Nigeriaanse naam is, tempert het enthousiast aan de andere kant van de lijn. “Nadien kan ik dikwijls zelfs geen concrete afspraken meer maken.” Het werd zo erg dat de acteur een drastische maatregel nam…

“Toen ik wilde huren, gebruikte ik vaak de naam Jimmy Dewaele”, onthult Yemi Oduwale in Story. “Dan leek het achteraf alsof ze het verkeerd verstaan hadden.” Maar leuk vond de acteur dat niet…

“Natuurlijk vond ik dat niet leuk, maar er was gewoon geen andere manier. Uiteindelijk ben ik naar het immokantoor gegaan en daar herkende iemand me van tv”, aldus Yemi Oduwale in Story.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz365.be

Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.

Related Posts