Voormalige Familie-actrice over naaktscène: “het was een stand-in”

Lien Van de Kelder strijdt voor respect voor alle vrouwen. Maar ze wil niet dat we in een geforceerde maatschappij terecht komen waarbij wordt gezegd hoe je moet leven. Zelf heeft ze nooit echt een probleem gehad met het feit dat ze als een ‘babe’ werd aanzien en heeft ze zich steeds op haar gemak gevoelt bij alle fotoshoots die ze heeft gedaan.

Maar voor het Pop Poll-filmpje van Humo waarin ze uit de kleren ging voor Wim Helsen, werd een stand-in ingehuurd. Iets wat ze tot de dag van vandaag nog steeds erg grappig vindt. “Zou dat nu niet meer kunnen? Jammer toch? Ik zie het probleem niet. Die stand-in was een naaktmodel en ze werd betaald om onherkenbaar haar borsten te tonen. Ze kan toch alleen maar hebben gedacht: makkelijk verdiend?” reageert Lien in Humo.

Lien staat open voor alle soorten humor, ook als er gelachen wordt met vrouwen. Maar ooit was ze voor één grap absoluut niet te vinden. Toen Humo haar borsten had opgeblazen op een oude foto was Lien ontzettend kwaad. “Dat was er los over, ja. het heeft me niet getraumatiseerd. Wat me toen vooral stoorde, was dat Humo dat gedaan hadden zonder mijn toestemming, én dat de humorsaus ontbrak. Respect blijft de kern van de zaak. Voor alles. En voor iedereen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz365.be

Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.

Related Posts