Televisiekok: “Ik ben de Waalse Koen Wauters”

In het tweede seizoen zagen we Loïc Van Impe als deelnemer in ‘Snackmasters’. Daarin versloeg hij Roger van Damme bij het maken van ‘Doritos’ maar verloor hij in de halve finale van Marcello Ballardin. “Maar ik ben trots dat ik als enige niet-professionele chef Roger van Damme heb kunnen verslaan”, lacht Loïc in Story.

Ook in Wallonië hebben ze een Waalse versie van het programma. Daar zien we Van Impe niet als kandidaat aan het werk, maar wel als presentator. “Ik ben als het ware de Waalse versie van Koen Wauters. Ik had die vraag totaal niet zien aankomen, maar ik vind het ontzettend leuk dat ik die kans krijg.”

Voor Loïc is dit een hele leuke ervaring al heeft hij het soms moeilijk tijdens de opnames. “Het enige jammere is dat ik de chefs niet mag helpen als presentator, want soms denk ik: je kan het beter zus of zo doen.”

Wanneer Story aan Loïc vraagt of we hem dan binnenkort in Vlaanderen ook als presentator aan het werk zullen zien, blijft Loïc mysterieus. Maar hij licht wel een tipje van de sluier op. “Ik weet niet of ik het mag zeggen, maar binnenkort ben ik weer op de Vlaamse televisie te zien met een kookprogramma. Maar een dagelijkse show, dat wordt het niet.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz365.be

Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.

Related Posts