Sam Gooris: “de rituelen van de kerk spreken mij aan”

Sam Gooris mag dan wel niet supergelovig zijn en elke week naar de kerk gaan. Toch gelooft de zanger dat er ‘iets’ is dat de boel op aarde in goede banen leidt. Zijn geloof in ‘iets’ uit hij op zijn manier.

“toen we in Vaticaanstad waren heb ik voor heel de familie een kaarsje en een medaillonnetje gekocht. Die rituelen van de kerk spreken me ook wel aan. Er hangt daar altijd zo’n mysterieuze sfeer. Maar diepreligieus ben ik niet, neen. Iedereen moet voor zichzelf uitmaken in wie of wat hij gelooft. Zelf kan ik het niet benoemen, maar als ik al eens een dag wat minder in mezelf geloof, dan trek ik me aan zulke kleine dingen op. Gewoon het feit dat er hierboven íets of iemand is die me niet aan mijn lot zal overlaten. Het komt altijd wel goed.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz365.be

Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.

Related Posts