Ruth Beeckmans na heftige keuze: “dat heeft het voor mij moeilijker gemaakt”

Toen de echtgenoot van Ruth Beeckmans onverwacht overleed, nam Ruth al snel een duidelijke beslissing: er zou geen begrafenis komen.

“Gary heeft geen begrafenis gehad, hij wou dat niet. Dat wist ik omdat we daar weleens over hadden gepraat”, getuigt Ruth Beeckmans in Het Laatste Nieuws. En ook dochtertje Charlie-Sue had daar geen behoefte aan…

“Als dus zelfs mijn kind er geen behoefte aan had, voor wie moest ik het dan doen? Het was het laatste dat ik voor Gary kon doen, zijn wens daarin respecteren”, vertelt de presentatrice. Maar dat leidde tot een heftig moment…

“In de plaats hebben we een klein, intiem afscheidsmoment gehouden. Ik ben bij hem gebleven tot de kist verbrand werd. Vijftien jaar hadden wij alles samen gedaan, dan moest ik ook dat doen, vond ik.” Maar makkelijk was dat niet…

“’Het is heftig om te zien’, zeiden ze. ‘Denk er goed over na.’ Maar ik kon hem toch niet… alléén laten in dat laatste moment?” aldus Ruth Beeckmans in Het Laatste Nieuws. “Dat er geen begrafenis is geweest, heeft het mij achteraf, denk ik, moeilijker gemaakt”, geeft Ruth Beeckmans toe in Het Laatste Nieuws. “Het is alsof ik de kans niet heb gekregen om van de daken te schreeuwen hoe graag ik Gary zie en hoe hard ik hem mis.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz365.be

Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.

Related Posts