Pijnlijke herinnering voor Annie Geeraerts uit Familie: “het ergste dat er is”

Foto: DPG Media

Annie Geeraerts was nog een jong tienermeisje toen de Tweede Wereldoorlog losbarstte. Nog steeds hebben die oorlogsjaren een enorme impact op de Familie-actrice…

“Door de schaarste moesten we zorgzaam zijn met eten. Voedselverspilling vind ik nog steeds het ergste dat er is”, benadrukt ‘de bomma’ uit Familie. Als kind was ze nochtans een moeilijke eter…

“Als kind was ik sowieso een kleine eter en nogal snel vies van bepaalde dingen. Zo had ik bijvoorbeeld een hekel aan macaronipap. Als ik dat ’s middags niet opgegeten had, stond datzelfde bord na schooltijd weer klaar om op te eten, maar dan koud.” De actrice huivert nog steeds als ze eraan terugdenkt…

“Ik vond die velletjes van de melk vies. Maar omdat ik zo’n honger had, at ik het toch”, geeft Annie Geeraerts grif toe in Primo. “Hetzelfde gold voor wat tijdens de oorlog als ‘brood’ werd beschouwd.” Ook daarover komt de actrice met een opvallend verhaal…

“Het was zo hard en plakkerig dat je haast twee messen nodig had om het te snijden. Ik had nog het geluk dat mijn vader soms graan smokkelde dat we dan in onze koffiemolen vermaalden tot bloem om brood te bakken.” Tijdens de oorlogsjaren was één ding duidelijk…

“Je moest creatief zijn, zo heb ik meermaals pannenkoeken van kastanjes gemaakt en taart van wortelen gegeten”, vertelt Annie Geeraerts in Primo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz365.be

* verplicht in te vullen

ByIleana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.