Nieuwkomer in Thuis overwon borstkanker: “ik kreeg de diagnose op kerstavond”

Wanda Joosten zien we sinds kort aan het werk in Thuis als de nieuwe korpschef. De 59-jarige actrice vertelt in Dag Allemaal openhartig over haar strijd tegen kanker…

Wanda Joosten kan je ook nog kennen als ‘Janineke’ uit De Familie Backeljau. Maar sinds kort is ze de nieuwe baas van Tim en Dieter in Thuis. In Dag Allemaal vertelt de actrice dat ze op kerstavond 2010 te horen kreeg dat ze borstkanker had…

“Ik voelde al een tijdje een knobbeltje in mijn borst. Ik dacht: ‘Dat gaat wel over’. Maar toen ik het aan mijn vriendin vertelde, heeft zij me meteen verplicht om naar de dokter te gaan.” En daar luidde het harde verdict…

Gelukkig was Wanda Joosten er op tijd bij, want die periode zou loodzwaar worden voor de actrice. “Toen ik vernam dat ik ziek was, was mijn toenmalige echtgenoot de familie aan het ontvangen voor het kerstdiner. We wilden nog eenmaal samen kerstavond doorbrengen om daarna aan iedereen te vertellen dat we gingen scheiden.”

“Rond dezelfde tijd kwamen we ook te weten dat onze zoon leerstoornissen had en dat mijn bedrijfje op de rand van het faillissement stond. Ik dacht soms: ‘Ach, laat alle miserie nu maar ineens komen, ik ben nu toch aan het verwerken’”, aldus Wanda Joosten in Dag Allemaal. Maar gelukkig is ze ondertussen al tien jaar genezen verklaard.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz365.be

Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.

Related Posts