Niels Destadsbader en Regi zetten Vlaamse artiesten op hun plaats

Wie zondagnamiddag naar de Vlaamse Top 30 van Ultratop op Radio 2 luisterde, kon zijn oren wellicht niet geloven: één jaar na de release van het nummer ‘De wereld draait voor jou’ kwamen Niels Destadsbader en Regi opnieuw de hitparade binnengestormd.

Moeten we dit nu lachwekkend vinden of net medelijden hebben met heel wat artiesten die al het mogelijke doen om in de hitparade te geraken en daar niet in slagen. Dat een nummer van een jaar geleden waar wel in slaagt, zegt veel over de dramatische verkoopcijfers van Vlaamse artiesten.

In diezelfde top 30 staan momenteel drie liedjes die al meer dan een jaar in de hitparade terug te vinden zijn. Dat gebeurde vroeger ook wel, maar toen was het nog een top 50. Met maar liefst 86 weken staan Jaap Reesema en Pommelien Thijs als recordhouders in de Vlaamse Top 30  en zij staan nog steeds op de 16e plaats met ‘Nu wij niet meer praten’.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz365.be

Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.

Related Posts