Nederlands koningshuis wankelt

Ondanks de miljoenen Nederlanders die in de ban waren van Koningsdag, zakt de populariteit van Willem-Alexander en Máxima als een kaartenhuisje in elkaar. De Vlaamse pers schrijft zelfs dat het Nederlandse koningshuis wankelt…

“De populariteit van het Nederlandse koningshuis en het vertrouwen in de koning bevinden zich in code rood”, vertelt royaltywatcher Jo De Poorter in TV Familie. En daar is een duidelijke reden voor…

Uit de enquête die traditioneel net voor Koningsdag gehouden wordt, blijkt nog slechts 56 procent van de Nederlanders voorstander van de monarchie te zijn. Het is een historisch dieptepunt, schrijft TV Familie. Hoe kon dit gebeuren?

“Hoewel de hoofdpersonages en hun kwaliteiten niet veranderd zijn, heeft de coronacrisis de Oranjes de das omgedaan”, klinkt het bij Jo De Poorter in TV Familie.

“Tijdens de pandemie hadden mensen én een korter lontje én meer tijd om zich druk te maken. Over de lakse manier waarop Willem-Alexander met de coronaregels omsprong, bijvoorbeeld. Covid is als een boemerang in z’n gezicht teruggekomen”, verduidelijkt de koningshuisdeskundige in TV Familie.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz365.be

Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.

Related Posts