Martine Jonckheere: “ik belde in mijn slaapkleed aan bij de buurman”

Martine Jonckheere is al meer dan 40 jaar gelukkig samen met Filip. Opvallende anekdote: in het begin was Filip ‘de bekende’ van de twee. Hij was immers muzikant…

Filip had de eerste Rock Rally gewonnen en toen Martine Jonckheere hem toevallig zag bij haar Engelse buurman was het liefde op het eerste gezicht. Martine trok alles uit de kast om zijn aandacht te trekken…

“Ik deed alles om door hem gezien te worden: als hij in onze straat kwam aangereden met zijn autootje, snelde ik met de hond naar buiten, in mijn pyjama, maar telkens was ik te laat”, lacht Martine Jonckheere wanneer ze de herinneringen oprakelt in Nina.

“Op een dag trok ik mijn stoute schoenen aan en belde ik in mijn slaapkleed aan bij de buurman: ‘Die mijnheer bij u thuis, is dat een muzikant?’ ‘Yes’, zei die, en de deur ging weer toe.” Maar toen klonk er plots een stem…

“Maar toen riep Filip: ‘Laat dat meiske maar binnen.’ Mijn buikgevoel zat er niet naast: wij waren gelijkgestemde zielen. Twee energiebronnen die samenkwamen. Samen is er symbiose”, aldus Martine Jonckheere in Nina.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz365.be

Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.

Related Posts