Marlène de Wouters zweeg jarenlang: “die man had macht”

In de huidige tijd lijkt het niet erg logisch dat Marlène de Wouters jarenlang zweeg over het machtsmisbruik bij VTM. In HUMO licht ze haar verhaal toe.

We spreken intussen over twintig jaar geleden, een tijd die niet te vergelijken is met het huidige showbizz-klimaat. “Er was nog geen sprake van #MeToo, er bestond geen meldpunt waar je als slachtoffer je verhaal kon doen”, aldus de presentatrice.

De mensen die ze bij VTM in vertrouwen nam, hadden begrip en wilden graag helpen, maar ze konden uiteindelijk niets ondernemen. “En de leidinggevenden waren op de hoogte, maar zij zwegen, wellicht om hun eigen carrière niet in gevaar te brengen.”

Aan de vele en soms heftige reacties die op haar bekentenis volgden, schonk Marlène de Wouters niet veel aandacht.

“Wat heb ik eraan?, haalt ze haar schouders op in HUMO. “Ik hoef trouwens niemand te overtuigen, ik heb mijn verhaal alleen maar verteld om anderen, in dezelfde situatie , te helpen. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz365.be

Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.

Related Posts