Lotte Vanwezemael zwaar teleurgesteld na seksueel grensoverschrijdend gedrag

Een tijdje geleden heeft Lotte Vanwezemael een klacht ingediend na meerdere gevallen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Lotte kreeg onder andere dickpicks doorgestuurd en besloot een klacht in te dienen bij de politie.

Met de nodige screenshots in de hand dacht Lotte een duidelijk dossier te hebben, de politie zou het makkelijk hebben om de dader(s) te identificeren en te straffen, maar helaas.

“De politie stelde proces-verbaal van de hierboven vermelde feiten en bezorgde dit aan mijn parket. Via deze weg wil ik u op de hoogte brengen van het gevolg dat aan uw dossier wordt gegeven”, staat in de brief geschreven.

“De feiten in uw dossier werden onderzocht. Het onderzoek heeft echter onvoldoende bewijzen naar voren gebracht om u/de verdachte(n) te kunnen vervolgen als dader van het misdrijf. Ik heb daarom beslist om het dossier af te handelen zonder strafvervolging”, staat in de brief te lezen.

Lotte Vanwezemael kon haar ogen niet geloven. “Ik heb mijn best gedaan om een voorbeeld te zijn voor elk slachtoffer van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Blijkbaar waren de berichten/foto’s van 50 (soms duidelijk herkenbare) profielen niet genoeg om hier gevolg aan te geven”, reageert Lotte Vanwezemael teleurgesteld.

“Ik heb nu gevoeld wat zoveel andere slachtoffers hebben gevoeld. De angst om het politiekantoor binnen te stappen om je verhaal te doen en niet geloofd te worden. Gelukkig waren de agenten enorm vriendelijk en ondersteunend. Het gevoel dat al je moeite voor niets zal zijn omdat er toch niets van zal komen omwille van het onderzoek en de strafwet. De moedeloosheid dat dit probleem jammer genoeg zal blijven bestaan zolang hier niet ingegrepen wordt. Maar ook de kracht dat ik hiervoor zal blijven vechten en mijn stem ga blijven gebruiken om dit gedrag af te keuren”, schrijft Lotte op Instagram zelfverzekerd.

Succes, Lotte!

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz365.be

Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.

Related Posts