Leen Dendievel: “ik heb dat trauma nooit verwerkt…”

Leen Dendievel ontdekte dankzij de hulp van een psycholoog de oorzaak van haar angst- en paniekaanvallen…

Aan de basis van haar paniekaanvallen lag de onverwerkte dood van haar vader. De schrijfster van ‘Asem’ en de voormalige Thuis-actrice onthult waarom dat overlijden haar zo’n trauma bezorgde…

“Ik was 19 toen hij stierf”, doet Leen Dendievel haar verhaal in Dag Allemaal. “Oud genoeg om het te beseffen, te jong om hem volledig te kennen.” En het overlijden bleek een enorme impact te hebben…

“Het heeft veertien jaar geduurd om in rouw te gaan”, geeft Leen Dendievel toe in Dag Allemaal. Leen onthult waarom het zo’n hectische periode was…

“Vlak na de begrafenis ging ik terug naar school en lag mijn focus op mijn examens. Daarna ben ik alleen gaan wonen, deed ik audities, bouwde ik een sociaal leven op en leerde ik lief te hebben en verdriet te ervaren”, voegt Leen Dendievel eraan toe.

“Ik zat in een rollercoaster van zaken en ik vergat om stil te staan. Ik ben nooit door een rouwperiode gegaan. De dood van mijn vader is een trauma dat ik te lang heb laten liggen”, geeft Leen Dendievel toe in Dag Allemaal.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz365.be

Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.

Related Posts