Leah Thys na ziekenhuisopname: “het was een hel…”

Leah Thys belandde vorig jaar samen met haar echtgenoot Jos in het ziekenhuis nadat het koppel besmet raakte met het coronavirus. Voor het eerst blikt de Thuis-actrice terug op die droevige periode…

Het koppel werd op vrijdagochtend met de MUG naar het ziekenhuis gebracht. “Jos meteen op intensieve, ik op de covid-afdeling. De dokter had me al gezegd dat hij er erger aan toe was dan ik”, doet Leah Thys haar verhaal in Primo.

Op zondagavond zou Jos zijn strijd tegen het gevreesde longvirus verliezen: “Het is heel snel gegaan”, geeft Leah Thys toe in Primo. “Gelukkig mocht ik wel bij hem, omdat we beiden besmet waren.”

“Zijn dochter Brigitte mocht ook aan zijn bed, maar dan in zo’n astronautenpak. Op zondagmorgen was hij nog bij bewustzijn, maar rond de middag niet meer. We waren bij hem toen hij die avond van ons heenging”, onthult de Thuis-actrice in Primo. Maar nadien moest Leah zélf nog genezen…

“Ja, en dat was een hel. Het moeilijkste moment was toen ik aan de hand van een brochure zijn doodskist moest kiezen”, klinkt het stilletjes bij Leah Thys in het weekblad. Uiteindelijk zou de begrafenis van Jos enkele dagen uitgesteld worden tot Leah Thys uit het ziekenhuis ontslagen was.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz365.be

Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.

Related Posts