Koen Wauters: “Instant verliefd”

Begaat Koen Wauters de stommiteit van zijn leven? De presentator en zanger gaat terug deelnemen aan de Dakar Rally. Precies 10 jaar na zijn meest recente deelname, waagt Wauters terug zijn kans. In 2012 deed hij voor het laatst mee, het betekende meteen het (voorlopig) einde van zijn waaghalserij. Mede omdat zijn ondertussen ex-vrouw Valerie De Booser zich zorgen maakte om haar man – zij wou niet dat hij tussen zes planken naar huis kwam – besloot Koen af te zien van verdere deelname aan de Dakar Rally.

Maar nu Valerie en Koen al bijna twee jaar uit elkaar zijn, heeft Koen de zin terug te pakken. “De kriebels voor Dakar zijn nooit weggeweest”, vertelde Koen Wauters vorig jaar in ‘De Zomer Van’ op VTM. Er waren volgens Koen Wauters twee mogelijkheden eens je deelnam aan Dakar. “Ofwel zegt het je totaal niets, ofwel ben je verliefd. Ik was instant verliefd. En dan wil je nog. En nog. En nog”, lezen we in Het Laatste Nieuws.

En dat laatste is nu een feit. Koen Wauters gaat op zijn 54ste terug deelnamen aan de Dakar Rally. Hij zal zich serieus moeten voorbereiden, want we zijn tien jaar verder. De spieren en gewrichten zijn het racen op een niet-afgesloten parcours niet meer gewoon. De kans op blessures bij een oudere man zijn uiteraard groter. En wellicht zal Koen Wauters na zijn deelname ook meer recuperatietijd nodig hebben. Maar al deze nadelen wegen niet op tegen het gevoel dat Koen Wauters zal hebben van zodra hij weer mag racen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz365.be

Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.

Related Posts