Jan Van Looveren heeft twee zieke dochters: “dat is gewoon vergif”

De dochters van Jan Van Looveren en Els Béatse leiden aan diabetes type 1. Voor de meisjes een heel ‘gedoe’ om steeds hun suikerwaarde en dergelijke in de gaten te houden. Ze willen liever zijn zoals hun soortgenootjes en een onbezorgd leven kunnen lijden.

Door hun ziekte moeten Jan en Els beter opletten wat ze hun kinderen te eten geven en vooral dat ze niet teveel suikers binnenkrijgen. In Story vertelt Jan over die ervaring met voedsel en diabetes. “Op het vlak van eten zijn we net veel strenger geworden. Zeker wat zoetigheid betreft . Dat is niet goed voor hen. Voor geen enkel kind. Cornflakes krijgen ze dus niet en ze hebben een speciale chocopasta met vervangsuikers. Maar mocht ik nu twee kinderen hebben gehad zonder diabetes, dan was ik daar even streng op geweest. Suiker is gewoon vergif.”

Mama Els vult daar graag nog iets bij aan. “Heel af en toe mogen ze een ijsje eten. We ontzeggen hen ook niet alles natuurlijk.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz365.be

Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.

Related Posts