James Cooke geeft toe aan externe druk: “ze bleven op me inpraten…”

In het tweede seizoen van ‘Over de oceaan’ zeilde James Cooke van Gran Canaria naar de Caraïben. Wie het eerste seizoen gezien heeft weet wat dat betekent: drie weken doorbrengen in een kleine zeilboot op open zee.

Gelukkig moest James dit avontuur niet alleen aangaan, maar kon hij rekenen op de morele en praktische steun van tv-collega’s Annelien Coorevits, Jonas Geirnaert, Ella Leyers, Elodie Ouédraogo en Gert Verheyen.

Collega’s die bovendien de reden waren voor James om het avontuur aan te gaan.

Toen hij door productiehuis Woestijnvis gevraagd werd om deel te nemen aan het programma bedankte hij in eerste instantie immers vriendelijk voor de eer: “Ik had het eerste seizoen gezien, en heb toen heel stellig verkondigd dat ze mij nooit moesten vragen. Geen haar op mijn hoofd dat eraan dacht om op die boot te kruipen.”

De makers bleven echter op hem inpraten en toen hij hoorde wie de overige BV’s waren die zouden deelnemen ging hij alsnog overstag: “Het leek mij een gezellige bende, en dat is uiteindelijk ook gebleken.” Spijt van zijn deelname heeft James allerminst. De hele ervaring liet een intense indruk na.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz365.be

Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.

Related Posts