Hanne over K2 Zoekt K3-kandidate: “dat was niet de reden waarom ze meedeed”

Wordt het een jongen of meisje, of misschien wel een transgender, dat was nog maar de vraag tijdens de auditierondes van ‘K2 zoekt K3’. We zagen allerlei kandidaten passeren, elk met hun eigen verhaal en hun eigen achtergrond. Één van de opvallendste kandidaten was Emma, een transgender. En dat was voor heel wat mensen en ouders de druppel. “Is transseksualiteit iets waar kinderen al mee bezig moeten zijn”, klonk het bij heel wat mensen.

“Emma deed niet mee om tegen kinderen te zeggen: ‘Jullie moeten dit ook doen’. Het is net mooi dat iemand die vroeger met zichzelf in de knoop lag en geen jurkje durfde aan te trekken omdat anderen er iets van zouden zeggen, nu gewoon als vrouw met een jurk aan op het podium stond. Maar wij zijn daar misschien ruimdenkender in dan anderen”, klinkt het bij Marthe in Story.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz365.be

Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.

Related Posts