Gewichtsverlies voor Charlotte Sieben uit Familie: “was ik niet mooi genoeg?”

Charlotte Sieben had het in haar beginperiode bij Familie bijzonder lastig om zichzelf op televisie bezig te zien. En die plotse bekendheid had nog meer onaangename gevolgen…

“Die eerste weken keek ik echt met een vergrootglas naar mezelf”, geeft Charlotte Sieben toe in gesprek met Flair. “Ik merkte plots dat ik ook op straat werd herkend en ik vond die blikken moeilijk.” En dat had gevolgen voor haar gemoed…

“Online merk ik niet dat mensen commentaar geven op me, maar als ik iets ging drinken werd ik me wel plots heel bewust van mezelf door die blikken.” En op die manier werd Charlotte Sieben zich bijzonder bewust van haar eigen lichaam. Met alle gevolgen vandien…

“Daardoor begon ik meer te sporten en meer op mijn eten te letten. Ik viel af en kreeg daar complimentjes over, maar dat geeft eigenlijk een compleet verkeerde boodschap”, beseft Charlotte Sieben ondertussen. De reden is duidelijk…

“Ik doe dat zelf ook niet meer, want je weet niet waarom iemand veel is afgevallen”, benadrukt de Familie-actrice in Flair. “Dat kan op een gezonde manier zijn, maar ook omdat iemand ziek is, zich slecht voelt of noem maar op.” En dan geeft Charlotte Sieben één duidelijk advies…

“We hoeven daar absoluut geen complimentjes over te geven, want anders denk je dat je daarvoor niet mooi was en nu wel omdat je slanker bent”, verduidelijkt Charlotte Sieben in Flair.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz365.be

Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.

Related Posts