Frank Deboosere waarschuwt: ‘Het kan tot 50 graden worden’

In België waren heel wat mensen in paniek toen enkele weken geleden werd aangekondigd dat het deze zomer tot 40 graden kon worden. Het leek wel of de wereld dreigde te vergaan. Het werd (gelukkig) geen 40 graden, maar de kans neemt ieder jaar toe dat we meer van zulke tropische temperaturen te verwerken zullen krijgen.

In Spanje en Portugal kennen ze die tropische dagen al langer, daar moeten ze volgens weerman Frank Deboosere meer en meer rekening gaan houden met het feit dat het kwik daar zelfs tot 50 graden zou kunnen stijgen.

“Als je kijkt wat er nu bijvoorbeeld in Spanje en Portugal aan het gebeuren is. Is het niet dit jaar, dan is het volgend jaar of het jaar erna dat ze daar de 50 graden zullen aantikken”, vertelt de weerman aan VRTnieuws.be .

In Sicilië werd vorige zomer al eens een keer 48,8 graden gemeten, dat is al niet ver meer dan de kaap van 50 graden.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz365.be

Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.

Related Posts