Francesco Planckaert kende veel miserie: “nog elke dag pijn”

Francesco Planckaert gaat als een gelukkige mens door het leven. En de reden is duidelijk: hij heeft voldoende miserie gekend in het verleden. Klagen over die dagelijkse pijn? Dat doet hij niet… Hoe pakt Francesco dat aan?

“Mijn vrouw maakt mij gelukkig, mijn kinderen, iedereen is gezond, da’s voor mij het belangrijkste”, benadrukt Francesco Planckaert in Dag Allemaal. Al moet Francesco één iets toegeven…

“Maar ik denk ook dat je pas gelukkig kan zijn als je tegenslag hebt gekend. Na het faillissement van mijn pa hebben wij een moeilijke periode gehad als familie, en ik heb wel wat miserie gezien thuis. Ik zou mezelf dus geen lager cijfer durven te geven”, aldus Francesco Planckaert die zichzelf 9,5 op 10 geeft op zijn geluksrapport. Nochtans lijdt Francesco dagelijks pijn…

“Ik zou kunnen klagen dat ik nog elke dag pijn heb aan mijn knie – wat ook zo ís – of dat sommige ex-collega’s nu schatrijk zijn en in Monaco wonen”, vertelt Francesco Planckaert over hoe hij zijn wielercarrière moest stopzetten door blessures. Maar dan wil Francesco daar één belangrijk element aan toevoegen…

“Maar dat zou mij niet vooruithelpen. Je geluk wordt bepaald door de manier waarop je in het leven staat”, benadrukt Francesco Planckaert in Dag Allemaal.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz365.be

Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.

Related Posts