Familie-actrice Cyra Gwynth beleefde heftige jeugd: “ik was onhandelbaar”

Cyra Gwynth herkent zichzelf heel goed in haar Familie-personage Yoko. Net als Yoko groeide ook Cyra voor een groot deel op zonder moeder. En dat had een bijzonder weerslag op haar verdere leven…

“Ik ben ook voor een groot deel zonder moeder opgegroeid. Dat Yoko daardoor zo gehard is, herken ik bij mezelf”, vertelt Cyra Gwynth in TV Familie. Toen haar ouders scheidden, naam haar moeder een drastische beslissing…

Cyra was amper tien jaar toen haar moeder omwille van familiale omstandigheden besloot terug te keren naar de Filippijnen.

“Ik bleef bij mijn vader achter”, doet Cyra Gwynth haar verhaal in TV Familie. “Mijn zus, die acht jaar ouder is, heeft toen de moederrol wat overgenomen.” Maar dat loste niet alles op…

Cyra is haar zus enorm dankbaar, maar de afwezigheid van haar moeder bleef moeilijk te accepteren. “Door mijn verdriet was ik die eerste jaren ook lastig en onhandelbaar. Pas in mijn puberteit is er berusting bij mij gekomen”, Cyra Gwynth in TV Familie.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz365.be

Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.

Related Posts