Familie-acteur licht tipje van de sluier op: “misschien is hij homo?”

Amine Boujouh vindt het een goede evolutie dat er in Familie en volledig gezin van Marokkaanse afkomst zit. Het kan enkel helpen om vooroordelen te ontkrachten. De makers hebben duidelijke plannen…

“Ik heb al veel gepraat met de schrijvers en zij houden daar rekening mee, waardoor ons verhaal zo echt is”, vertelt Amine in Citta, de weekendbijlage van Gazet van Antwerpen.

“De beschermende manier waarop met de moeder wordt omgegaan bijvoorbeeld, dat is uit het leven gegrepen. Dat soort verhaallijnen helpt om onrecht en vooroordelen tegen te gaan.” Al beseft Amine Boujouh ook één ding…

“Ik weet dat die vooroordelen er ook zijn bij de Marokkaanse gemeenschap. Zo had ik het zelf moeilijk toen ik begon te dansen, omdat een deel van de gemeenschap dat iets voor homo’s vond.” Kürt Rogiers kwam met een opvallend idee…

“Kürt Rogiers opperde al het idee dat mijn personage Brahim in Familie een homo zou kunnen zijn. Dat zou het voor homo’s uit de Marokkaanse gemeenschap gemakkelijker kunnen maken”, aldus de Familie-acteur in Citta.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz365.be

Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.

Related Posts