Familie-acteur Jo Hens neemt drastische beslissing: “ik stop ermee”

Jo Hens ziet in Familie hoe zijn personage Niko zich volop aan de bokssport waagt. En daarvoor moest de acteur in topvorm verkeren. Jo Hens ging meer bewegen én gezonder eten. En de 33-jarige acteur durfde nog enkele andere knopen doorhakken…

Jo Hens zwoer immers ook alcohol af. Al is hij daar ondertussen opnieuw mee begonnen: “Ik heb 100 dagen niet gedronken. Maar vorige maand, net op de avond dat de seizoensfinale werd opgenomen, liepen mijn honderd dagen af. Dus die avond heb ik met de regisseur en een deel van de ploeg enkele Duveltjes gedronken”, bekent Jo Hens in Primo.

“Drinken is echt een gewoonte, het is niet nodig om elke dag bier en wijn te drinken. Maar ook dat zit er bij ons Vlamingen gewoon ingebakken. Alles is gewoon een gelegenheid om een glas te drinken”, lacht Jo Hens. Maar dat doet de acteur dus niet meer.

“In ons land moet je je echter altijd verantwoorden als je een glas weigert. ‘Wat scheelt er? Ben je ziek?’” Naast het minderen van zijn alcoholconsumptie stopte Jo Hens ook met roken…

“Ik rook ook sinds een maand niet meer. Door dit alles samen voel ik me gewoon echt veel fitter. Het gaat niet over te mager of te dik maar het gaat over je goed in je vel voelen. En daar moet je gewoon naar handelen”, klinkt het nuchter bij Jo Hens in Primo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz365.be

Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.

Related Posts