Evi Hanssen beleeft emotioneel moment met stervende moeder: “griezelig”

Evi Hanssen beleefde een emotionele nacht enkele dagen voor haar moeder overleed. Even dacht ze dat haar mama in haar armen zou sterven…

“Het was zaterdag toen ik ’s avonds laat toekwam bij mijn stiefvader Staf”, vertelt Evi Hanssen in de Belgische krant ‘Het Laatste Nieuws.’ Toen ze haar mama zag maakte Evi zich meteen zorgen…

“Mijn mama lag als een klein lijkje te ademen in haar bedje. Ze kreeg nieuwe medicatie en was erg verzwakt. Ik zei: ‘Moederke, het is goed. Ge moogt gaan.’” Maar Evi’s stiefvader had een duidelijke boodschap voor Evi…

“Mijn stiefvader zei: ‘Kom jij vannacht maar op mijn plaats naast haar liggen.’” En zo beleefde Evi Hanssen een emotioneel moment met haar mama. Eentje dat even op tragische wijze leek te ontsporen…

“Ik heb die avond haar hand vastgehouden tot we in slaap zijn gevallen. Tot ze ’s nachts begon te reutelen, iets wat vaak de dood inluidt”, getuigt Evi Hanssen over dat ene moment. Maar het bleek vals alarm…

“Maar toen ging ze rechtop zitten, hoestte de slijmen weg en vroeg me: ‘Is het vandaag dat ik ga sterven?’ ’Nee, moederke’, antwoordde ik.” Evi Hanssen legt uit wat er toen gebeurde…

“We zijn toen samen weer ingeslapen en ergens vind ik het magisch dat ik dat mocht meemaken. Mensen vinden het misschien griezelig om te slapen naast je stervende moeder, maar het blijft je mama. Die nacht was het schoonste cadeau van mijn leven”, vertelt een openhartige Evi Hanssen in Het Laatste Nieuws.

Uiteindelijk zou Evi’s mama Arlette op 14 maart overlijden in het bijzijn van de voltallige familie. “de datum werd een week eerder geprikt, omdat ze bewust afscheid wilde nemen”, lezen we in Het Laatste Nieuws.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz365.be

Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.

Related Posts