Erik Goossens maakte fout bij Familie: “twintig jaar moeten uitzweten”

Erik Goossens geeft in Dag Allemaal toe dat hij een serieuze inschattingsfout maakte toen hij zijn rol als Peter Van den Bossche in Familie aanvaardde…

“Ik was nog maar een paar jaar afgestudeerd toen ik in ‘Familie’ begon”, doet Erik Goossens zijn verhaal in het weekblad.

“Ik dacht: ik ga nu even iets commercieels doen, en daarna doe ik waar ik goesting in heb. Als ik dan tien procent van mijn publiek kan meenemen, ben ik gelukkig.” Maar al snel volgde er een stevige ontnuchtering…

“Zo werkt het niet, ik heb ‘Familie’ en Leopold 3 meer dan twintig jaar moeten uitzweten”, aldus Erik Goossens in Dag Allemaal. Erik Goossens droomde van een ander soort carrière…

“De muziek van Leopold 3, ik stond daar niet altijd achter. Liedjes die we op een kwartier bij elkaar schreven, stonden weken op één. En de inhoud was, tot mijn grote frustratie, niet belangrijk. Ik was daar niet trots op, al ben ik nu in een fase dat ik dat wél ben”, kan Erik Goossens nu met een andere blik naar zijn ‘commerciële’ verleden terugkijken.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz365.be

Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.

Related Posts