Erik Goossens: “dáárom stopte ik bij Familie”

Erik Goossens is weer helemaal terug van weggeweest. Na zijn nieuwe single ‘Ooit genoeg’ keert hij nu ook terug op het televisiescherm, meer bepaald bij Thuis. En dat terwijl het ooit allemaal begon bij Familie…

Erik Goossens kroop tussen 1991 en 1995 in de huid van Peter Van den Bossche in Familie. Het waren hoogdagen voor Erik Goossens die ook scoorde met Leopold 3 en zijn werk als presentator.

Erik Goossens blikt in Dag Allemaal met veel plezier terug op die beginperiode van Familie. De acteur onthult ook waarom hij uiteindelijk zou stoppen bij de populaire VTM-serie…

“Dat was een boeiende pioniersijd”, herinnert Erik Goossens zich over de beginjaren van Familie. “Er was geen voorgaande, dus we moesten veel zoeken en uitproberen.”

“Het was gekkenwerk, maar de vrijheid voelde zalig. Ik heb toen veel geleerd en me ongelooflijk geamuseerd”, onthult Erik Goossens in Dag Allemaal. Tot hij er uiteindelijk de brui aan gaf…

“Vooral omdat ik ‘Familie’ niet meer gecombineerd kreeg met Leopold 3, ‘Kan Dit?!’ en ‘Super 50’”, onthult Erik Goossens in Dag Allemaal. Al kwam de acteur nog eenmaal terug op de set…

“Twee jaar later werd ik gevraagd om voor één draaidag terug te keren: ik moest de dood van Peter spelen”, vertelt Erik Goossens in Dag Allemaal. Al bleek dat – letterlijk – slechts schijn…

“Jaren later dook Gunther Levi op als Peter. Hij was slechts schijndood geweest. Dat kon toen allemaal, omdat ‘Dallas’ die truc ook al had toegepast. Wat ’n heerlijke tijd!” lacht Erik Goossens in Dag Allemaal.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz365.be

Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.

Related Posts