Dochter Marianne Devriese en Steve Geerts steelt de show

Onlangs trok BV-koppel Marianne Devriese en haar echtgenoot Steve Geerts naar de bioscoop voor de première van de allernieuwste Sinterklaasfilm: ‘Sinterklaas en Koning Kabberdas’. Ook twee van hun dochters waren van de partij. Onder hen Pippa, het dochtertje dat lijdt aan het GRIN2B-syndroom en daardoor een ontwikkelingsachterstand heeft.

“Het was heel spannend voor zowel haar als voor ons. Maar sinds ik veel rustiger ben over het feit dat Pippa nu eenmaal niet kan blijven zitten en constant rondfladdert en mensen aanraakt en knuffelt, heb ik er ook echt van genoten. Het is steeds ontwapend om haar te zien rondlopen in onze wereld”, klinkt het bij Marianne.

Onze wereld mag dan wel bestaan uit heel wat sociale regels, die regels gelden niet voor Pippa. “Pippa kent die regels niet en voegt zich er bijgevolg niet naar. Het is zo mooi om zien hoe open zij in het leven staat. Zonder angst. Plots stond ze daar dan. Helemaal vooraan. Na de film toen alle personages van de film en Sien van Ketnet daar stonden. Ze ging ze allemaal knuffelen en de hand schudden. Of het nu Stijn Coninx was of Hugo Matthysen, het deerde haar niet.”

Hoewel het niet altijd eenvoudig is om ergens naartoe te gaan met pippa, is Marianne trots op haar dochter. “Maar we blijven het doen. We steken haar niet weg. Ze hoort erbij. Ik ben heel fier haar mama te zijn”, aldus Marianne in Primo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz365.be

Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.

Related Posts