Dieter Coppens: “Ik zie in mijn omgeving een grote verantwoordelijkheidszin”

Jeugdbeweging of niet, dat is een vraag die heel wat ouders zich stellen wanneer de kinderen wat groter worden. Tegenwoordig heerst er niet zo’n positief beeld meer over jeugdbewegingen en dat is iets wat Dieter Coppens bijzonder jammer vindt.

Zelf zat Dieter vroeger bij de JNM, Jeugdbond voor Natuur en Milieu. Hij is een voorstander van het concept jeugdbeweging. “Ik vind dat jammer, want ik kan alleen maar zeggen dat ik in mijn omgeving een grote verantwoordelijkheidszin zie. Als ik op een spaghettidag bij de jeugdbeweging van mijn kinderen met de leiding praat, ben ik altijd heel verrast wat zij allemaal doen om te groeien in hun leidende rol”, vertelt Dieter aan Story.

“Ze volgen bijvoorbeeld EHBO-cursussen of opleidingen om leukere spelletjes te organiseren. Zij zijn zich er echt wel van bewust dat zij de zorg van onze kinderen, onze goudklompjes, in handen hebben.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz365.be

Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.

Related Posts