Dankzij Corona bleef David Cantens nog wat langer bij ‘Familie’.

David Cantens had zich voorgenomen om niet langer dan drie jaar in ‘Familie’ te blijven acteren. Toen Jasmijn Van Hoof, Jits Van Belle en Erika Van Tielen de serie verlieten, wou David ook vertrekken. Maar Corona dacht daar anders over.

“Ik heb op dat moment gewoon gekozen om te kunnen blijven acteren. Als acteur kon je in die periode nergens terecht, alle theaters waren gesloten, maar bij ‘Familie’ kon ik tenminste mijn vak nog uitoefenen”, licht David toe in Primo.

Had Corona er dus niet geweest, dan had David hoogstwaarschijnlijk ‘Familie’ al eerder verlaten. In april 2021 kwam het dan toch tot de laatste draaidag van David en die verliep wat in mineur. “Eind april had ik mijn laatste scène, een scène waarbij ik helemaal alleen op de set was. Ik heb dus van niemand afscheid kunnen nemen. ’s Avonds heb ik nog een berichtje gekregen van Roel Vanderstukken maar verder heb ik sindsdien niemand meer gehoord.”

En dat voelde ook voor David vreemd aan. “Ik ben altijd gewend geweest om in producties te staan waarin kameraadschap hoog stond aangeschreven, dat je letterlijk wat familie bent voor elkaar. Dat miste ik hier wel. Anderzijds snap ik dat ook wel. ‘Familie’ is een machine die al dertig jaar aan een hoog tempo draait, een trein die voortdendert. En eens je erop zit, moet je gewoon mee.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz365.be

Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.

Related Posts