Christa Planckaert na intens verdriet: “dat biedt een zekere troost…”

Christa Planckaert verloor eind mei 2022 haar moeder. Mémé Clara overleed op 96-jarige leeftijd en voor Christa was het een zware klap…

“Ik moet er nog gewend aan geraken dat mijn moeder er niet meer is”, geeft Christa toe in Primo. “Ik heb het nog niet echt een plek kunnen geven. Maar ik zal moeten, hé. Het leven gaat immers verder.” Eén ding blijft vreemd aanvoelen…

“Ik ben plots geen kind meer. Ik ben wees. Het is heel raar. Ik was altijd enig kind, maar ineens ben ik écht gewoon alleen”, vertelt Christa Planckaert in Primo. Christa’s vader overleed op amper 43-jarige leeftijd aan leverkanker… En dat is confronterend…

“Ik heb al een zoon die bijna zo oud is. Francesco is nu veertig. Kan je je dat voorstellen? Eddy’s vader is ook zo jong gestorven”, klinkt het stilletjes bij Christa Planckaert in Primo. Over de hemel kan Christa kort zijn…

Of de hemel bestaat zal ze ooit zelf wel ontdekken, maar Christa wíl er wel in geloven: “Want dat zou misschien betekenen dat mijn ouders weer samen zijn. Dat biedt toch in zekere zin troost, die gedachte”, aldus Christa Planckaert in Primo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz365.be

Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.

Related Posts