Cath Luyten in levensgevaar: “ik was inwendig aan het bloeden”

Cath Luyten vertelt in Dag Allemaal dat ze door het oog van de naald is gekropen tijdens een reis naar Zwitserland. Het had weinig gescheeld over de presentatrice was overleden…

Cath Luyten was voor Vlaanderen Vakantieland op reportage in Zwitserland toen ze zich niet lekker voelde. Wat Cath niet besefte was dat ze een inwendige bloeding had die haar leven in gevaar bracht…

“Ik voelde mij echt niet lekker, en m’n bloeddruk was superlaag”, doet Cath Luyten haar verhaal in Dag Allemaal. Tijdens het rotsklimmen viel ze bijna flauw. Maar Cath beet door en wilde niet klagen…

Cath Luyten was in die periode nog samen met Frank Raes. Uiteindelijk was het haar toenmalige echtgenoot die bij Caths thuiskomt ingreep en meteen met haar naar spoed reed. Daar viel het harde verdict…

“Blijkbaar had ik een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, al zeven weken. Door het vruchtje was mijn eileider gescheurd, waardoor ik al wekenlang inwendig aan het bloeden was”, aldus Cath Luyten. De dokters spraken harde taal…

“De dokter wond er geen doekjes om: ‘Als je hier een halfuur later was aangekomen, was je er niet meer geweest’, zei hij.” Cath Luyten beseft dat ze toen door het oog van de naald is gekropen en luistert nu beter naar de signalen van haar lichaam.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz365.be

Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.

Related Posts