Camille wil onderwijs veranderen: “Dát zouden ze leerlingen moeten leren”

Geef haar een microfoon en een melodie, en Camille Dhont laat je versteld staan door haar talent. De jonge zangeres is de laatste tijd niet meer van het scherm weg te denken en heeft een mooie carrière in het vooruitzicht. Ze is nog niet zo lang van de schoolbanken en vertelt wat meer over die periode uit haar leven in Humo.

“Ik was een echte strever”, gaat ze van start. “Ik kon niet naar buiten vertrekken als mijn samenvatting niet afgewerkt was. Maar het enige wat ik eigenlijk wou doen was zingen, dansen en acteren. Daarom voelde ik het werk dat ik voor school had soms aan als tijdverspilling”, aldus de blonde zangeres met de gouden stem.

“Meer dan de helft van de vakken die je krijgt op school, gebruik je later niet meer. Dat is eigenlijk onnuttige kennis. Als je op school zit, dreig je soms te vergeten dat er nog andere belangrijke dingen zijn in het leven. Ze zouden beter een paar vakken geven waarin ze je levenslessen bijbrengen. Dingen die je écht nog nodig zal hebben in de toekomst”, laat ze zich daarover uit.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz365.be

Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.

Related Posts