Akelig moment voor Werner De Smedt: “ik werd wakker in ademnood”

Werner De Smedt beleefde een kille jeugd. Op het college in Ninove was het menselijke aspect helemaal zoek en dat zorgde voor akelige momenten…

“In die ijzige kilte trachtte ik te overleven”, aldus Werner De Smedt in Dag Allemaal. En dat had een impact op zijn gezondheid…

“Ik was vaak ziek, werd soms ’s nachts in ademnood wakker. Mijn ongeruste ouders sleurden me van de ene dokter naar de andere.” En die kwamen tot opvallende besluiten…

“Die besloten dat ik allergisch was aan huisstofmijt, maar nooit stelde iemand de vraag of ik me wel goed voelde”, getuigt de Familie-acteur in Dag Allemaal. Pas later kwam voor Werner De Smedt het besef wat er werkelijk aan de hand was…

“Veel later heb ik beseft dat ik wellicht paniekaanvallen had, want na m’n 16de is me dat nooit meer overkomen”, aldus Werner De Smedt die op die leeftijd naar het atheneum van Denderleeuw trok. “Daar liepen wél mensen rond van vlees en bloed”, klinkt het in Dag Allemaal.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz365.be

Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.

Related Posts