Jeroen Meus excuseert zich: “ik ging in de fout”

ByIleana Durodin

23 januari 2024
Foto: VRT

Jeroen Meus geeft toe dat het als kok tegenwoordig niet meer zo eenvoudig is als vroeger. Meer dan ooit heeft iedereen zo wel zijn eigen persoonlijke wensen en voorkeuren. Jeroen moest zich verantwoorden omwille van één foute keuze…

Met de voedselintoleranties van de één en de ethische keuzes van de ander, is een menu samenstellen moeilijker dan ooit. Jeroen Meus herinnert zich nog levendig die ene keer dat hij onder vuur kwam te liggen..

Bij een vegan gerecht had Jeroen Meus honing gebruikt, wat hem meteen een beschuldigend vingertje opleverde. De tv-maker slaat mea culpa maar trok toch een belangrijke les…

Vegetarisch wil Jeroen Meus nog kopen, maar vegans gaat hij ‘niet langer bedienen’, lezen we in Het Laatste Nieuws. 

“Ik geloof wel in vegan, maar kunnen we allemaal weer een beetje normaal doen?” zucht Jeroen Meus in Het Laatste Nieuws. “Je hoeft niet overal een avocado op te leggen. Die komen van heel ver, trouwens”, benadrukt de tv-kok hoe zwaar de ecologische voetafdruk is van een avocado.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz365.be

* verplicht in te vullen

ByIleana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.