Pijnlijke getuigenis van Jacotte Brokken: “het gebeurde in de kleuterklas”

ByIleana Durodin

28 oktober 2024
Foto: PhotoNews

Jacotte Brokken komt over als een sterke vrouw die vol vertrouwen in het leven gaat, maar dat is deels slecht schijn. De weervrouw werd als kind enorm gepest en voelt daar nog altijd de gevolgen van. Wanneer begon het pestgedrag?

In Dag Allemaal lezen we dat Jacotte Brokken al van in de kleuterklas gepest werd: “Wanneer kinderen voelen dat iemand in hun omgeving anders is, is hun eerste reflex vaak: ‘Ik moet daar niets van weten, zij moet eruit, we pesten haar weg!’” En op dat moment moet er worden ingegrepen…

“Dat is een heel natuurlijke reactie, maar op dat moment is het aan hun ouders om hen erop te wijzen dat ‘anders’ niet hetzelfde is als ‘slecht’”, benadrukt Jacotte Brokken in Dag Allemaal. En Jacotte wás nu eenmaal anders.

“Ze had een speciale naam, een grote mond, en ze was altijd de grootste van de klas”, lezen we in Dag Allemaal. Jacotte voelde zich altijd een buitenbeentje en de andere kinderen namen die kans aan om haar als slachtoffer uit te kiezen. En de pesterijen gingen bijzonder ver…

“In de tweede kleuterklas heeft een jongetje eens met een speelgoedautootje over mijn gezicht gereden tot ik vol schrammen stond. Later, in de lagere school, werden de pesterijen vooral mentaal. Ik werd uitgesloten en mocht niet meespelen”, onthult Jacotte Brokken in Dag Allemaal de helse jaren die ze op school beleefde.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz365.be

* verplicht in te vullen

ByIleana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.