“Kim Van Oncen vraagt begrip aan Thuis-kijkers”

ByIleana Durodin

18 oktober 2024
Foto: VRT

Kim Van Oncen stopte als radiopresentatrice om zich te kunnen focussen op haar nieuwe rol in Thuis waar ze in de huid van Lyn kruipt. Is ze niet bang dat ze nu altijd geassocieerd zal worden met dat ene personage?

“Daar ben ik inderdaad wat bang voor”, geeft Kim Van Oncen toe in gesprek met Nina. Al hoopt ze wel op begrip van de Thuis-kijkers. En dan heeft Kim nog één groot voordeel op debuterende acteurs…

“Al hoop ik dat mensen me toch al een tijdje kennen, hè, en dat ze weten dat ik niet Lyn maar Kim ben. Die met haar gezin en de supermarkten”, voegt Kim Van Oncen er met een knipoog aan toe. Al kreeg ze wel al een verwittiging bij Thuis…

“Bij Thuis hebben ze me wel voorbereid: meestal duurt het wel even voordat kijkers een nieuw personage in hun hart sluiten, zeker op sociale media. Ze moeten wennen, wat ik begrijp”, aldus Kim Van Oncen in gesprek met Nina, de weekendbijlage van Het Laatste Nieuws.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz365.be

* verplicht in te vullen

ByIleana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.