Probleem voor Kathleen Aerts in Zuid-Afrika: “dat hebben ze hier niet”

Foto: VTM

Kathleen Aerts ziet op gebied van eetcultuur toch enkele grote verschillen tussen haar geboorteland België en haar nieuwe thuis Zuid-Afrika. Twee dingen vallen op..

“In Zuid-Afrika is er geen broodcultuur. Dat is niet alleen gezonder, maar ook beter voor de lijn”, benadrukt de voormalige K3-zangeres met een knipoog in gesprek met Primo. Al maken ze dat goed zodra ze in België zijn…

“Maar zodra Steven en ik voet op Belgische bodem zetten, halen we onze schade in. Dan bestelt hij een smos met preparé americain of kip-curry, dat kennen ze in Zuid-Afrika niet”, voegt Kathleen Aerts eraan toe in Primo. En er is nog één gemis dat ze in Zuid-Afrika ervaren op vlak van de Belgische keuken…

“Het eerste wat we doen in België? Dat is stoppen bij de frituur. Steven en ik bestellen dan veel te veel. Dat delen we dan als een buffet. Sharing is caring”, lacht Kathleen Aerts in Primo. In Zuid-Afrika kennen we immers geen frietkoten zoals in België. Een gat in de markt?

“Ik ga er zeker geen beginnen”, lacht Kathleen Aerts op de ludieke vraag van Primo. “Met StievieWonderTours, ons tweede reisbureau AfrikDelux en ons guesthouse Droom zijn mijn dagen al meer dan genoeg gevuld.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz365.be

* verplicht in te vullen

ByIleana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.