Familie-actrice Annie Geeraerts: “niemand had dat zien aankomen”

Foto: DPG Media

Annie Geeraerts zien we al vanaf de eerste aflevering aan het werk als ‘de bomma’ uit de dagelijkse VTM-serie. De actrice is samen met Jef De Smedt de enige die er al bij was vanaf die beginperiode. Hoe voelt dat?

“Ja, en dat is toch een unicum”, geeft Annie Geeraerts toe in gesprek met Dag Allemaal. “Toen ik met ‘Familie’ begon, kreeg ik een contract van drie maanden.” Hoe reageerde de actrice toen op dat nieuws?

“Daar was ik toen al heel blij mee, want gewoonlijk kreeg je bij tv een overeenkomst voor zes weken. En kijk, we zijn intussen 33 jaar verder. Dat had niemand zien aankomen, denk ik”, lacht Annie Geeraerts enthousiast in Dag Allemaal. Al was de actrice eigenlijk al op pensioen toen Familie begon…

“Ik ben op m’n 60ste weggegaan in het jeugdtheater”, bevestigt Annie Geeraerts in Dag Allemaal. “Mijn man zaliger zei: ‘Ge hebt genoeg gewerkt.’” Al hoorde daar ook een belofte bij van haar echtgenoot…

“Tegelijk beloofde hij om mij voortaan eender waar naartoe te brengen als ik ’n acteeropdracht kreeg, en dat heeft hij ook altijd gedaan. Later leerde ik bij het Echt Antwaarps Teater Herman Verbaet kennen, de bedenker van ‘Familie’, en zo is de bal aan het rollen gegaan”, verduidelijkt Annie Geeraerts hoe ze uiteindelijk bij Familie belandde.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz365.be

* verplicht in te vullen

ByIleana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.